Alla inlägg

Varför jag valde rasen Russkiy toy

Nemo är min första hund och det tog bara 22 år innan jag äntligen fick honom. Hela mitt liv har jag velat ha en Nova Scotia Duck Tolling Retreiver (Tollare), men insåg att det inte skulle funka i mitt liv just nu med tuffa studier och frekventa resor utomlands och tillbaka till Sverige. Det var av den anledningen som jag började leta efter en mindre hund och hittade min Nemo!

Vad är femsekundersregeln?

Asfalt, betong och trottoarer kan skada din (bonus)hund, men hur vet jag om marken är för varm, och hur vet jag om min (bonus)hund har bränt sig?

Hemmagjord aktivitetsleksak (infographic)

En snabb, enkel och rolig aktivitet du kan lägga ihop med saker du hittar hemma. 

För en lite annorlunda pumpalykta i år

Vill du göra en lite annorlunda pumpalykta i år? Använd ett av våra gratis stenciler för en roligare halloweenlykta. 

Baka något gott till din (bonus)hund

Vare sig du firar en födelsedag eller en fredag måste du ha något gott att äta! Personligen älskar jag cupcakes och delar därför detta recept på smarriga Pupcakes, för visst ska hunden också få ha det bra!

Tips för att njuta av det varma vädret med din hund

Nu är sommaren här och vi får äntligen njuta av det den sköna sommarvärmen! Här är 10 tips på hur du kan se till att även din (bonus)hund har det bra. 

Vad behöver du egentligen tänka på när du hämtar hem din valp?

Det är mycket att tänka på inför den stora dagen när man ska hämta hem sin efterlängtade hund. I det här inlägget berättar jag om hur det gick när vi hämtade hem vår Sigge samt delar jag med mig av mina lärdomar. 

Kan man skaffa en valp när man bor i stan?

Genom att skaffa valp när man bor i en lägenhet fem våningar upp mitt i stan tar man bort möjligheten att bara kunna öppna dörren och låta hunden gå ut för att kissa. Funkar det ändå? Går det att träna hunden när man bor i stan?

Hur väljer man egentligen ras? (infografik)

Hur kommer man egentligen fram till vilken hundras det är man ska ha? Kan man med att köpa en hund från en kennel i Sverige när det finns så många hundar som inte har ett hem? Jag hade många tankar innan jag landade i att det skulle vara en Dansk-Svensk Gårdshund jag skulle ha.

Kommandon som varje hund borde kunna

Det finns en lång lista kommandon som du kan lära din hund. I det här inlägget fokuserar vi på 3 viktiga kommandon som varje hund borde känna till.