author

Sara

Grundare

Akta mina tassar!

Det är starkt rekommenderat att ta hunden på promenad tidigt på morgonen och senare under kvällen när det är svalare ute. Då är risken mindre att din hund blir överhettad eller bränner sig. 

När det väl är dags för promenad är det femsekundersregeln som gäller! Lägg din handflata på marken och testa om du kan hålla kvar den där i fem sekunder. Om du inte klarar av värmen gör troligtvis inte hundens tassar det.

Märker du att din hund haltar, slickar sina tassar, gnäller eller visar obehag efter en promenad i värmen kan den ha bränt sina trampdynor. För lindriga skador kan tassarna kylas ner med kallt vatten och desinficeras. Undvik att använda en handduk som kan lämna tygfibrer och ludd på de skadade tassarna. Undvik även att gå ut på varmt underlag igen. Har hunden bränt sina tassar är det bäst med kortare promenader, när dagarna är som svalast, på kallt och mjukt underlag som t ex gräs. Barnstrumpor kan också användas för att skydda skadade trampdynor.  

Vid allvarliga skador där infektion är en risk eller om du är osäker är det bäst att kontakta en veterinär. 

 

Källor: Expressen, PetMD

Nyckelord
Puppy Partners Tipsar Hundpromenad Hälsa

Senaste Inlägg

Varför jag valde rasen Russkiy toy

Nemo är min första hund och det tog bara 22 år innan jag äntligen fick honom. Hela mitt liv har jag velat ha en Nova Scotia Duck Tolling Retreiver (Tollare), men insåg att det inte skulle funka i mitt liv just nu med tuffa studier och frekventa resor utomlands och tillbaka till Sverige. Det var av den anledningen som jag började leta efter en mindre hund och hittade min Nemo!

Vad är femsekundersregeln?

Asfalt, betong och trottoarer kan skada din (bonus)hund, men hur vet jag om marken är för varm, och hur vet jag om min (bonus)hund har bränt sig?

Hemmagjord aktivitetsleksak (infographic)

En snabb, enkel och rolig aktivitet du kan lägga ihop med saker du hittar hemma.